13 Mart 2013 Çarşamba

fırında hamsi buğulama!!!

before


after

1 kilo hamsi
3-4 tane kuru soğan
Yarım bağ maydanoz
2 tane domates
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
2 adet limon


Önce hamsilerimizin içlerini, kılçıklarını temizliyoruz, ya da balık temizlemek bende oldugu gibi kabus ve işkence ise temizlenmiş alıyoruz.

Halka halka doğranmış soğanları tepsiye tek sıra halinde dizip, üzerine güzelce yıkanmış hamsileri tek sıra halinde yerleştiriyoruz. Hamsilerin üzerine yine halka halka kestiğimiz domatesleri ekleyip, üzerine kabukları soyulmuş ve doğranmış bir limonu ve sırası ile maydanozu ekliyoruz.  

Sosu için, zeytinyağı, 1 limonun suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu bir bardakta karıştırıp hamsilerin üzerinde gezdirerek, tepsiye döküyoruz. Yaklaşık 40 dk kadar fırında pişirip, servis yapıyoruz.

"denizden, babam bile çıksın yerim" diyenlere gelsin!
afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder