25 Şubat 2013 Pazartesi

zeytinyağlı barbunya!!!



malzemeler:
1 kilogram barbunya
4 adet domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
2 adet kuru soğan, doğranmış
1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet havuç

1 adet patates

1 demet maydanoz

750 ml kaynamış su
tuz


yapılışı:
Zeytinyağını tencereye alıp soğanı salça ile birlikte kavurun. Havuçları ve patatesi küp küp doğrayıp, tencereye ekleyin. Üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyip suyunu çekene dek pişirin. Barbunyayı ilave edip 5 dakika karıştırın. Sonra suyu ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana dek pişirin. Soğuduktan sonra, üzerine doğranmış maydanozları ekleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder