10 Şubat 2013 Pazar

cevizli halka tatlısı!!!



1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta(1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Şerbeti için:


3 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
 

Üzeri için:

Ceviz, fındık


3 Su bardağı tozşeker, 3.5 su bardağı su kaynatılarak şerbet hazırlanır. Kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir ve beş dakika daha kaynatılarak, soğumaya bırakılır.

2 adet yumurtanın birinin sarısını hamurun üzerine sürmek için ayırıp , yoğurt, margarin derin bir kapta karıştırılır. Azar azar un ilave edilir, kabartma tozu eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur tezgahta 1 cm kalınlığında açılır ve çay bardağıyla kesilerek daireler oluşturulur. 1 adet daire şeklindeki hamur alınır üzerine konacak ikinci parçanın ortası şişe kapağı ile kesilerek çıkartılır. Bu kısma ceviz ve fındık parçaları yerleştirilerek üzerine yumurta sarısı sürülür, hamurlar hafif yağlanmış tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 
Fırından çıkan sıcak hamur üzerine soğuk şerbet dökülür. Soğuduktan sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder