13 Ocak 2013 Pazar

portakallı kereviz!!!


Neden daha önce yapmadım diye pişmanlık içerisindeyim, bol C vitaminli, hafif bir tarif. Kerevizi çok sevmeme rağmen, portakal ve limon suyunun aroması, kereviz tadını neredeyse hiç hissettirmiyor.

malzemeler

2 adet kereviz
1 adet havuç

1 su bardagı bezelye
1 adet soğan
2 adet portakalın suyu

yarım limon
kesme şeker 
dereotu 

soğanları küp küp  doğrayıp, pembeleşene kadar kavurun (1 kesme şekerle birlikte) küp küp kesilmiş havuçları ve bezelyeyi ilave edip üzerine 2 bardak sıcak su döküp, 10 dk kadar kaynatın.

Temizlenmiş halka halka kesilmiş olan kerevizlerle birlikte portakal ve limon suyu karışımı ile dereotunu da ilave edip, kerevizler suyu çekene kadar pişirin.

kerevizleri bir tabağa yerleştirip, harcı ekleyip, üzerine zeytinyağı gezdirip servis edin.  

İsteğe göre üzerine dilimlenmiş portakal da konulabilir. 
afiyet olsuuuun! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder