6 Aralık 2012 Perşembe

irmik tatlısı!!!


Çalışan bayanlar için gayet, pratik, hafif bir tatlı. Özellikle de sütlü tatlıları sevenler için lezzetli, farklı bir seçenek.

1 kg süt
2 su bardağı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı hindistancevizi
 

Süs için:
Hindistancevizi ve tarçın
antepfıstığı 

Soğuk
süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya, margarin ve 2 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.  Islatılmış ya da hafif yağlanmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.
Üzerini antepfıstığı ve tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder