18 Aralık 2012 Salı

haydari!!!


1,5 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
1 diş sarımsak (isteğe göre arttırılabilir)
1 küçük tutam dereotu
1 küçük tutam kuru nane


Yapılışı:

Yoğurdunuzu derin ve çukur bir kâseye alın, üzerine rendenin ince tarafıyla rendelediğiniz beyaz peyniri ekleyerek peynir ezilene kadar çatalla karıştırın. Fazla vaktiniz yok ise blender kullanabilirsiniz.
1 tutum naneyi ve çok ince kıyılmış 1 tutam dereotunu 1 diş sarımsak ile birlikte yoğurdunuza ekleyerek iyice karıştırın.
 

1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın ya da daha güzel bir sunum için yufkayı teflon pişirme kabına yerleştirip, 15 dk kadar ısıtlımış fırında kızarana kadar pişirin. Soğutup içerisine haydariyi ekleyin. Farklı bir sunum, kolay gelsin!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder