1 Kasım 2012 Perşembe

YOSUN ile TOSUN
malzemeler?

500 gr hindi eti
2 orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 adet mantar
maydanoz
Tuz

kekik
sıvı yağ
süt
domates ve biber salçası
ahşap çubuk
alüminyum folyo







hazırlık?

Hindi etlerimizi bonfile şeklinde hazırlıyoruz. 1 saat kadar sıvıyağ, süt, tuz ve kekik karışımında bekletiyoruz. bu arada soğanımızı, domatesimizi ve patateslerimizi halka halka kesiyoruz. marine edilmiş olan etimiz ile birlikte çöp şişe dikey olarak diziyoruz. mantar en üstte kalacak şekilde yaparsak, şık bir görüntü oluyor. 

sıra: mantar-et-domates-soğan-patates-et

çöp şişlerimizi alüminyum folyo içerisine yerleştiriyoruz. bir bardakta içerisine 1 kaşık domates salçası, 1 kaşık biber salçası, biraz tuz, bardağın yarısı kadar da su ilave ederek sosunu hazırlıyoruz. alüminyum folyoların içerisine sosumuzu döküyoruz. hava almayacak şekilde paketledikten sonra, kızgın fırında yaklasık, 30 dk kadar pişiriyoruz.. tabağın süslemisnde maydanoz kullanmayı tercih ettim.

vertical görüntüsü ile, pek bir havalı oldu tosunum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder