5 Kasım 2012 Pazartesi

kısır!!!

KAYBEDENLER KULÜBÜ
malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
12-15 adet yeşil soğan
3 domates
1 demet maydanoz – dereotu
4-5 sivri biber
Yarım su bardağı zeytinyağ
2 limon
2 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
1 marul


yapılışı
Derince bir kaba konulan bulgur sıcak su ile ıslatılarak şişmeye bırakılır. Diğer tarafta yeşil soğan, maydanoz, nane, domates ve yeşil biber küçük küçük doğranır. Islanmış bulgurumuza önce salça, yağ, tuz, limon suyu baharatlar konularak karıştırılır. Daha sonra yeşillik, biber ve domates konularak tekrar karıştırılır. Geniş bir salata kasesine temizlenmiş marullar yerleştirilir, üzerine kısır konulur. Parlaklık ve daha lezzetli bir görüntü vermek için üzerine çok az zeytinyağı gezdirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder