20 Kasım 2012 Salı

karışık turşu yapımı!!!






1 kg havuç
1 kg salatalık
1 kg körpe yeşil biber
1 kg yeşil domates
1 kg beyaz soğan
5-6 çorba kaşığı turşu tuzu
1 su bardağı sirke
10-12 diş sarımsak

    Yapılışı: 
    Havuçların dışını kazıyın.
Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin.
Salatalıkların baslarını alın.
Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip: sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın.
Hazırladığınız sebzeleri kavanoza değişimli olarak yerleştirin.
Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin.
Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar bosaltın.
Maydanozu üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder