11 Kasım 2012 Pazar

karnabahar graten!!!


malzemeler
  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Karnabaharları tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzdüğünüz karnabaharları fırın kabına alıp baharatları ilave edip karıştırın. İnce doğranmış sarımsağı ilave edin.

Daha sonra tereyağını büyük bir tavada eritin ve unu yağda bir miktar kavurun. Un pembeleşince soğuk sütü yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırın ki hamur hamur olmasın.

Karnabaharın üzerine hazırladığınız sosu döküp rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serperek ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.

Ben çok severim gerçi karnabaharı, ama sevmeyenler için farklı, lezzetli bir tarif, sarımsak ve sos eşliğinde oldugu için karnabaharın yogun tadı çok fazla hissedilmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder