4 Kasım 2012 Pazar


İÇLİ PİLİÇ
malzemeler

2 adet tavuk göğsü
2 adet patlıcan
10 adet orta boy mantar
1 çay bardağı ceviz içi
domates salçası
sıvı yağ
kekik, tuz, karabiber, pulbiber

Derin bir tabak içerisinde tavuk göğüslerini kekik, tuz, karabiber ve sıvı yağ karışımı ile 20 dk kadar bekletiyoruz.

İçi için, küp küp doğradığımız patlıcanları, kızgın yağda kızartıyoruz, ardından 4'e bölerek kestiğimiz mantarları ekliyoruz. Mantarlar suyunu bıradıgında tuz, karabiber ile birlikte, 10 dk kadar pişiriyoruz. Mantarlar suyunu çektikten sonra, ocaktan alıp, içerisine cevizi de ilave edip sogumaya bırakıyoruz.

Sos içerisinde beklemiş olan tavukları, bir ucundan bıçak yardımıyla, 3 tarafı kapalı kalacak şekilde iç kısmı dolma seklinde oyarak kesiyoruz. Hazırladığımız harcı, tatlı kaşığı ile tavukların içerisine dolduruyoruz. Üzeri için salça, tuz, pul biber ve 1 çoba kaşığı sıvı yağı bir bardak su ile karıştırıp, borcama aldığımız tavukların üzerine döküyoruz.. kızgın fırında, 25 dk kadar pişmesi yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder