1 Kasım 2012 Perşembe

BEN MASUMUM
yarım kilo barbunya
2 adet soğan

1 adet patates

1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates ya da iki yemek kaşığı salça
10 diş sarımsak
Maydanoz
1 çay kaşığı şeker
Tuz


yapım aşaması?

bir gece önceden ki herkes bilir, barbunyaları adi suda (azerice de normal su anlamına gelmekte)  bekletiyoruz.
Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlıyoruz.  Temiz bir tencereye yağ, doğanmış soğan, sarımsaklar, ayıklanmış havuç ve patates doğranırak ilave ediyoruz. biraz kavurduktan sonra rendelenmiş domates veya salça ekliyoruz. Şeker ve tuzu da ilave ediyooruz. haşlanmış fasulyelerde konarak hep beraber karıştırıyoruz. Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. servis tabağına alıp biraz soğuttuktan sonra, üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiyoruz. (bence yemeğin en eğlenceli kısmı burası)  Böylelikle hem güzel bir görüntü, hem de lezzetli bir tat elde etmiş oluyoruz..


not: kolay gibi görünsede, yapımı zor, barbunyaların çok pişmesi, az pişmesi, bazen de hiç pişmemesi gibi sorunlar her uygulamamda karsıma çıktı.. yemeği yaparken takla atsamda, hala istedigim kıvamı tutturamadım. barbunyalar elimden çok çekti ama ben masumum... 

bol şans diliyorum:)

2 yorum:

  1. Ozaman sana bir anneanne tuyosu,barbunyanın piştiğini anlamak için anneannem bir sure geçtikten sonra kontrol için 1 tanesini tahta kaşığına alıp üflerdi ,eğer üfleyince hemen üzerindeki kabuğu çatlayıp ayrılıyosa barbunyan yemeğe hazır demektiiiir.Tabi bu taze barbunya için gecerli,biz dondurulmuş kullanıyoruz.Kuru olanı hiç denemedim.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ımmm denemekde fayda var, çok tesekkürleeeer :) ne varsa eskilerde var.

    YanıtlaSil