16 Ekim 2012 Salı

TARKAN BEĞENDİ
  -->
500 gr hindi bonfile
8 orta boy mantar
2 adet orta boy patates
bir su bardağı bezelye
mozerella peynir
kürdan
domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber

bonfilemizi, yumurta fırçası ile hafif yağlıyoruz, içerisine, tuz, karabiber ekliyoruz. Temizlenmiş mantarlarımızı, patatesimizi jülyen şeklinde doğrayıp, etimizin ortasına yerleştiriyoruz. Tatlı kaşığı ile alabildiği kadar bezelye ilave edip, iki tarafından birleştirerek, kürdanımız yardımı ile kapatıyoruz.

Borcama etlerimizi dizip, yarısına kadar kaynar su ve salça karısımını da ekledikten sonra, ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişiriyoruz. Etlerin kurumaması için 3-4 dk da bir, içindeki sudan, kaşık yardımı ile üzerlerine dökmekte fayda var. Piştikden sonra, üzerlerine mozerella peynirimizi yerleştiriyoruz. 
Fırını çalıştırmadan, kendi ısısı ile, peynirler eriyene kadar bekliyoruz, ve sonra servis.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder