30 Ekim 2012 Salı

körili tavuk!!!

GECEKONDU
malzemeler
  
500 gr. tavuk göğsü
1 su bardağı un
1 adet soğan
yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı köri
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz, kimyon

yapılışı

Tavukları iri parçalar halinde keselim. Unu koyduğumuz kaba alalım ve una bulayarak 10-15 dakika bekletelim.
Süt, sıvıyağ ve tüm baharatlarla bir sos hazırlayalım, unda beklemiş tavukları, unun fazlasını ayırarak sosa koyalım, yaklaşık 1 saat bekletelim.
Az yağlı tavada, doğranmış soğanlarımız kavuralım, üzerine sosda beklemiş tavukları ekleyelim. Tavuklar hafif kızarana kadar, iyice pişirelim.
 
pilav tarifi için:
http://mutfakrobotum.blogspot.com/2012/09/sandal-sefasi-ne-gerekli-3-4-adet-orta.html

bir kaseye, ilk olarak körili tavugu, üzerine pilavı ekleyerek, pilav altta kalacak sekilde ters çevirerek servis tabağına yerlestirelim.

afiyet, bal şeker.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder