18 Ekim 2012 Perşembe

fırından yeni çıktı!!!

AÇIL SUSAM AÇIL

Annemin poğaçalarının yerini tutmasada, tadı ve görüntüsü ile kalbimi fethetti.


malzemeler
3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
125 gr margarin

beyaz peynir
susam
maydanoz

karıştırma kabına unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. ortasını havuz şeklinde açarak içerisine margarin, yoğurt, yumurta akı ve sıvı yağı ekleyerek karıştırıyoruz.  hamuru parçalar halinde koparıp elimizde açıyoruz, içerisine peynir ve doğranmış maydanoz harcımızı koyarak kapatıyoruz. üzerlerine yumurta sarısını sürüp, susamlarımızıda serpiştirdikten sonraa, ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişiriyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder