21 Ekim 2012 Pazar

böğürtlenli & cevizli turta!!!


op op oppa GANGNAM STYLE

hamur için malzemeler:

2 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
150 gr.margarin,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
aldığı kadar un

içi için:

250 gr. böğürtlenli marmelat
100 gr. ceviz içi 

Geniş bir plastik kaba hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur elde ediyoruz. Hamuru biri diğerinden daha büyük olacak şekilde 2 ye bölüp, diğer hamuru, yağlanmış tepsiye yerleştirip, üzerine böğürtlen marmeladını ve cevizi ilave ediyoruz.

Kenara ayıdığımız hamuru oklava yardımıyla yarım cm. kalınlığında açıp ve bıçak yardımıyla uzun şeritler halinde kesiyoruz. Daha sonra marmelat harcının üzerine küçük kareler oluşturacak şekilde dizip, üzerine yumurta sarısını ilave ettikten sonra, önceden ısıttığınız 180 dereceli fırınımızda üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.. 



-->

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder